OVER BURNED WOOD

Burned Wood is de betrouwbare partner voor uw project met gebrand hout.

Yakisugi

Eeuwenoude Japanse techniek voor het verduurzamen van hout.

Broers Koen en Thijs leggen het fundament voor Burned Wood in 2014

Wij hadden onze eerste kennismaking met gebrand hout in de zoektocht naar materialen voor het nieuwbouwhuis van Koen. Samen met de architect is een unieke woning bedacht en bij de materialisatie viel de keuze op hout, maar geen gewoon hout… De wens was iets spannends en unieks en het gebrande hout viel direct in de smaak.

In die tijd was het product nog erg onbekend. Wij hebben ons in het product verdiept en zijn de uitdaging aangegaan om het zelf te maken op traditionele Japanse wijze genaamd Yaki Sugi.

Er was erg veel interesse en vraag naar het unieke gebrande hout. Na wat avonden sparren bij de haard, wij houden immers van vuur, wisten wij zeker dat wij meer mensen wilden laten genieten van dit duurzame gebrande hout en daarmee was ons bedrijf Burned Wood geboren.

De eerst stap was het realiseren van een betrouwbaar productieproces voor het branden van hout. Onze werktuigbouwkundige achtergrond kwam hierbij goed van pas en al snel gingen de eerste planken Douglas door onze eigen oven. Tegelijkertijd vonden we een aantal early adopters met enthousiasme voor Burned Wood en hebben we met veel trots onze eerste projecten opgeleverd.

Door de jaren hebben wij het productieproces van gecontroleerde oppervlakte verbranding steeds meer verfijnd en doorontwikkeld en hebben wij meerdere Burned Wood producten geïntroduceerd.

Met de jaren is het team gegroeid met Burned Wood specialisten in creatie, montage en advies & verkoop. In 2022 was een volgende mijlpaal de verhuizing naar een eigen splinternieuwe productiehal met modern kantoor in Enschede. Kom gerust eens langs!

Ook in In 2024 houden we onze focus op kwaliteit en de ontwikkeling van nieuwe Burned Wood producten.

Let’s burn!

Koen en Thijs ter Denge

“De mooie craquelé die na het branden ontstaat verschilt in elke plank en is werkelijk uniek.”

Burned Wood

Als u contact met ons opneemt dan:

• luisteren wij goed naar uw wensen
• sturen wij u gratis samples op voor uw project
• denken wij graag mee om de mooiste uitvoering en detaillering te realiseren
• geven wij een uitgebreide toelichting over onze producten en verwerking daarvan
• maken wij een offerte op maat, elk project is uniek

Let’s burn!

 

 

Werken bij
Burned Wood?

Burned Wood
BROCHURE

Download onze digitale brochure

In onze digitale brochure vindt u meer inspiratie, informatie over onze producten en prijzen.